Musaca de cartofi

de Irina in Porc, 29 Apr 2009 | 15167 vizualizari

 

Cunoscuta in bucataria Balcanilor si a Orientului sub diverse forme, la noi patrunde varianta greceasca a musacalei. Putem sa o includem in randul preparatelor traditionale romanesti...

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne vita+porc
  • o ceapa
  • un ou
  • 3-4 cartofi mari
  • 200 g smantana
  • 300 g suc  de rosii
  • cartofi
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Sa-i dam drumul:

Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc, se curata de coaja si se feliaza. Am intalnit si retete in care cartofii cruzi se feliaza si se prajesc in tigaie. Eu ii prefer fierti. Musacaua se mai poate face si cu vinete sau paste.

Carnea se caleste in ulei, se adauga si ceapa, sare, piper, verdeata, se amesteca pana se patrund bine.  Cand s-a racit amestecul se adauga oul crud si se omogenizeaza.

Se aranjeaza feliile de cartofi intr-un vas, se pune un strat de carne, altul de cartofi...si in final un alt strat de cartofi. Peste cartofi se toarna smantana si sucul de rosii omogenizate si putina verdeata.

Se da la cuptor (incalzit in prealabil) cam 45 min. Aproape de final se adauga cascaval ras. Iata rezultatul:

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Irina 1

27.10.2009, 19:30

Bine, pentru incepatori atunci, incalzim cuptorul la 200 grade.

Miha 1

27.10.2009, 20:43

Se stie ca mancarea cea mai buna e cea facuta la foc molcom.

Oana 1

27.10.2009, 22:05

Corect, ai dreptate Miha! Eu nu am cuptor care sa-mi arate cate grade are, asa ca n-o sa zic , ca nu stiu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
sarmalute la vas roman