Musaca de cartofi

de carmenvlad in Mancaruri cu carne, 20 Feb 2011 | 26918 vizualizari

 

Acest fel de macare, musaca, este originar din zona Orientului mijlociu si din zona balcanilor. In limba araba cuvantul "musaqqa"a inseamna racorit. Reteta originala avea in compozitie carne de oaie amestecata cu vinete. In varianta turca vinetele sunt taiate si amestecate cu carnea de oaie. Se serveste alaturi de un pilaf de orez. In varianta greceasca (cea pe care am adoptat-o si noi) se pun straturi de vinete prajite si carne tocata de oaie. Reteta a suferit modificari de-a lungul timpului si astazi eu va ofer o musaca cu cartofi prajiti.

 

INGREDIENTE

Ingrediente
  • 500 g carne tocata amestec (porc cu vita)
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 50 g cascaval ras
  • 2 oua
  • 2-3 linguri de smantana
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 rosie mare
  • 2-3 linguri pasta de tomate dizalvate in 3 linguri apa rece (sau 150 ml suc de rosii)
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita secretul gustului de legume
  • piper proaspat macinat
  • ½ lingurita busuioc
  • putin ghimbir ras
  • patrunjel verde (dupa preferinta)
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Mod de lucru

Se curata cartofii, se spala cu apa rece si se taie rondele. Se sterg de apa si se prajesc in 50-60 ml de ulei. Se scot pe un servetel de hartie pentru a absorbi uleiul.
Se curata ceapa si se taie marunt. Se caleste in 2-3 linguri de ulei si apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca continuu in compozitie ca sa nu se lipeasca. Se adauga sarea, secretul gustului, busuiocul uscat si putin suc de rosii. Se lasa carnea sa dea cateva clocote, se adauga ardeiul taiat felii si ghimbirul proaspat ras. Se mai lasa carnea sa fiarba pana scade toata apa. Apoi se procedeaza in felul urmator: intr-un vas termorezistent se aseaza un rand de felii de cartofi prajiti, se pune apoi un rand de carne iar un rand de cartofi, pana cand se termina compozitia iar ultimul rand este de cartofi. Se adauga pasta de tomate dizolvata in apa sau sucul de rosii, se taie o rosie si se pune deasupra. Se da vasul la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. Se bat cele doua oua cu smantana si se rastoarna peste musaca. Se adauga cascavalul ras si se mai da la cuptor 5 minute pentru gratinare.
Se presara patrunjel verde si se serveste cu salata de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

carmenvlad 1

20.02.2011, 22:03

Va multumesc mult de tot si pentru ca inca imi sunt necunoscute unele din aplicatiile siteului vreau sa va spun ca imi doresc nespus de mult sa votez retetele voastre dar nu reusesc. Am sa perseverez si pana la urma am sa-i dau de cap.

Cris2711 1

21.02.2011, 17:54

Bya Ralu 1

30.01.2013, 19:05

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de pui cu sos de lamaie