Musaca

de ana in Porc, 11 Iun 2010 | 4751 vizualizari

 

Preluata de la Sefu si adaptata putin!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 500 gr cartof
  • 1 kg carne tocata
  • 2 cepe
  • pasta de ardei iute
  • 2 rosii
  • 500 gr sos bechamel
  • 200 gr branza uscata
  • sare,piper,cimbru
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • Pentru sos bechamel:
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • sare,piper,nucsoara.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Coacem vinetele  si fierbem catofii in coaja.Apoi curatam vinetele,cartofii si pasam ca sa obtinem textura unui piure.

Pregatim sosul bechamel: topim untul ,adaugam faina si stingem cu lapte si adaugam sare ,piper si nucsoara.

Carnea o amestecam cu ceapa tocata ,condimentele,rosiile taiate cubulete  si cele 3 oua.

Intr-o tava unsa in prealabil cu unt intindem un strat de piure ,apoi intindem stratul de carne ,iar un strat de piure si acoperim totul cu sosul  bechamel si presaram branza.

O coacem la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ina 1

16.06.2010, 09:16

de cand a ras cineva de mine cu " postat in Oaie", le pun in retete cu carne

gaby_duceag 1

16.06.2010, 09:29

ce sesizare mah))" Postat de ana in Porc "

Ina 1

16.06.2010, 09:32

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne