Musaca

de Gusti in Porc, 18 Feb 2010 | 11436 vizualizari

 

De Valentine's Day am fost la Atena unde am mincat o senzationala musaca. Va dati seama ca n-am ratat ocazia de a achizitiona o carte cu retete traditionale grecesti, din care va prezint modul de preparare a unei musaca delicioase

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete
  • 1 kg carne tocata
  • 1/2 ceasca ulei de masline (225ml sau 16 linguri)
  • 2 cepe mari
  • 5 rosii coapte
  • 1/2 ceasca vin alb (225 ml)
  • sare
  • piper
  • cascaval ras
  • ulei pentru prajit
  •  sos bechamel (click pentru reteta)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Se curata, se spala vinetele si se taie pe lung, felii subtiri. Se presara sare peste ele si se lasa in strecuratoare.

Se pregateste carnea tocata calind-o in ulei cu ceapa si stingindu-se cu vinul alb sec. Se adauga apoi rosiile curatate de coaja si taiate marunt, sarea, piperul si se lasa la fiert la foc mic pina se absoarbe zeama.

Separat se pune uleiul in tigaie si se prajesc vinetele.

Se pune un strat de vinete prajite in tava si se presara cascaval ras.

Se adauga apoi un strat de carne tocata pregatita ca mai sus si pe deasupra se pune alt strat de vinete, peste care se presara din nou cascaval ras.

La sfirsit, pe deasupra se toarna un strat gros de sos bechamel, astfel incit sa fie acoperita toata suprafata. Se presara din nou cascaval ras pentru a se forma o crusta bine coapta.

TIPS-URI

1

Pentru varianta cu dovlecei, acestia inlocuiesc vinetele in acelasi mod de preparare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

ELENI 1

28.01.2012, 15:22

ELENY SINCER MA MIR CUM IN 3 ANI NU AI GATIT MUSACAUA GRECEASCA NICI MACAR PASTITO?CARE ARE ACELASI MOD DE PREPARARE IN LOC DE LEGUME VIN MACAROANELE.EU AM LUCRAT MULTI ANI IN TAVERNE IN GRECIA SI IN FINAL M-AM ALES SI CU UN GREK.ADICA SI SOTUL MEU TOT GREK E.DAR ACESTE DOUA FELURI DE MINCARE EI LE MANINCA CEL PUTIN ODATA PE LUNA BV BUCATARAS PT MUSACA.HAI LA O CAFEA

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:15

adinacoman 1

26.07.2013, 21:48

si la urma ce fac cu ea?o pun la cuptor sau o pun la foc?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi