Muratura picanta cu morcovi

de lira in Muraturi, 20 Sep 2010 | 10172 vizualizari

 

O muratura care o punem de cativa ani buni si care ne place foarte mult. Reteta o am de la nasa mea care e cea mai tare bucatareasa din cate am cunoscut. Tot de la ea a fost si reteta de Prajitura cremoasa cu blat de cocos. ... Asadar, sa trecem la fapte :P

Ingrediente pentru 14 borcane de 370 ml

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de morcovi
  • 3 kg de ardei gras
  • 2 kg ceapa
  • 250 g ardei iute
  • 400 ml otet
  • 150 g zahar
  • sare dupa gust (1-2 linguri)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muratura picanta cu morcovi:

Legumele se curata, la ardeii iuti se taie coditele.

Morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ardeii grasi se taie cubulete, ardeii iuti rondele.

Ceapa eu am dat-o prin masina de tocat carne, cine are chef si destule lacrimi poate sa o taie marunt.

Amestecam toate legumele intr-un vas mai mare, punem sare, zahar si otet si amestecam bine.

Lasam asa compozitia pana a doua zi sa se intrepatrunda gusturile, dupa care o punem in borcane.

Borcanele se inchid si se pun la pastrat. Nu e nevoie de fierbere sau alt fel de "tratament" special.

Cine vrea sa faca muratura aceasta pentru copii poate renunta la ardei iuti sau sa o faca mai putin picanta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muratura picanta cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet (la rece)