Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi!

de Aletta in Torturi, 19 Iul 2017 | 16819 vizualizari

 

O minunatie de tort, racoros, de vara, fresh.O combinatie delicioasa de mousse de fructe si mousse de ciocolata, care fac din acest desert, o reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi

Blat:

  • 65 g faina
  • 65 g unt
  • 1 ou
  • 65 g zahar
  • 20 g cacao
  • un praf de sare
  • 100 ml lapte batut
  • un varf cutit de praf de copt.

Mousse de fructe de padure:

  • 250 g fructe de padure proaspete sau congelate
  • 200 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml frisca lichida

Mousse de capsuni :

  • 250 g capsuni
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml frisca lichida

Mousse de ciocolata alba :

  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 7 g gelatina
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi!:

Preparare Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi

Am pregatit blatul : Oul se mixeaza cu zaharul la viteza mare, pana isi dubleaza volumul, se adauga untul topit, laptele batut. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea, cacaua, cernute. Se toarna intr'o forma de 24 cm si se coace cam 15 minute. Se face testul scobitorii.

Mousse de fructe de padure : Fructele de padure se pun intr-o cratita, impreuna cu zaharul, pe foc mic si se amesteca pana scad si se ingroasa. 

Se dau deoparte. Gelatina se hidrateaza, se lasa 10 minute, apoi se pune pe baie de aburi sau la microunde 5-10 secunde. Se adauga la fructele de padure, cat sunt inca calde si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. 

Intre timp, am mixat frisca lichida.

Asamblare: Pe un platou, unde montam tortul, asezam blatul, punem inelul detasabil in jurul blatului, crema de fructe de padure (amestecam delicat frisca mixata cu fructele de padure ) dam la frigider minim 30 minute, apoi punem al 2 lea mousse cel de capsuni (se procedeaza la fel ca mousse-ul de fructe de padure ), se baga in frigider intre timp facem mousse-ul de cioco alba.

Mousse de ciocolata alba : 

Ciocolata alba impreuna cu 150 ml frisca lichida se topesc la foc mic. Se adauga gelatina hidratata si topita mai apoi pe baie de aburi sau la microunde, se lasa la temperatura camerei la racit. Cand e rece, se amesteca cu 100 ml frisca lichida mixata. 

Se toarna peste mousse de capsuni si se lasa de preferabil peste noapte.

Se orneaza dupa preferinte sau se lasa naked. 

O alta varianta simpla si delicioasa e si acest Tort mousse de ciocolata Iar multi au laudat si acest Tort cu mousse de mandarine si ciocolata

Combinatia asta mi se pare geniala! - Tort cu mousse de caise, mousse de ciocolata alba si vanilie

TIPS-URI

1

eu am mixat toata frisca, apoi am impartit-o pentru fiecare mousse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si menta