Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi!

de Aletta in Torturi, 19 Iul 2017 | 18455 vizualizari

 

O minunatie de tort, racoros, de vara, fresh.O combinatie delicioasa de mousse de fructe si mousse de ciocolata, care fac din acest desert, o reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi

Blat:

  • 65 g faina
  • 65 g unt
  • 1 ou
  • 65 g zahar
  • 20 g cacao
  • un praf de sare
  • 100 ml lapte batut
  • un varf cutit de praf de copt.

Mousse de fructe de padure:

  • 250 g fructe de padure proaspete sau congelate
  • 200 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml frisca lichida

Mousse de capsuni :

  • 250 g capsuni
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml frisca lichida

Mousse de ciocolata alba :

  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 7 g gelatina
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi!:

Preparare Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi

Am pregatit blatul : Oul se mixeaza cu zaharul la viteza mare, pana isi dubleaza volumul, se adauga untul topit, laptele batut. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea, cacaua, cernute. Se toarna intr'o forma de 24 cm si se coace cam 15 minute. Se face testul scobitorii.

Mousse de fructe de padure : Fructele de padure se pun intr-o cratita, impreuna cu zaharul, pe foc mic si se amesteca pana scad si se ingroasa. 

Se dau deoparte. Gelatina se hidrateaza, se lasa 10 minute, apoi se pune pe baie de aburi sau la microunde 5-10 secunde. Se adauga la fructele de padure, cat sunt inca calde si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. 

Intre timp, am mixat frisca lichida.

Asamblare: Pe un platou, unde montam tortul, asezam blatul, punem inelul detasabil in jurul blatului, crema de fructe de padure (amestecam delicat frisca mixata cu fructele de padure ) dam la frigider minim 30 minute, apoi punem al 2 lea mousse cel de capsuni (se procedeaza la fel ca mousse-ul de fructe de padure ), se baga in frigider intre timp facem mousse-ul de cioco alba.

Mousse de ciocolata alba : 

Ciocolata alba impreuna cu 150 ml frisca lichida se topesc la foc mic. Se adauga gelatina hidratata si topita mai apoi pe baie de aburi sau la microunde, se lasa la temperatura camerei la racit. Cand e rece, se amesteca cu 100 ml frisca lichida mixata. 

Se toarna peste mousse de capsuni si se lasa de preferabil peste noapte.

Se orneaza dupa preferinte sau se lasa naked. 

O alta varianta simpla si delicioasa e si acest Tort mousse de ciocolata Iar multi au laudat si acest Tort cu mousse de mandarine si ciocolata

Combinatia asta mi se pare geniala! - Tort cu mousse de caise, mousse de ciocolata alba si vanilie

TIPS-URI

1

eu am mixat toata frisca, apoi am impartit-o pentru fiecare mousse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort etajat cu kiwi