Mousse de ciocolata alba, aerat si pufos, ornat cu zmeura

de Stella29 in Dulciuri, 25 Iul 2024 | 2234 vizualizari

 

 Mousse de ciocolata alba, aerat si pufos, ornat cu zmeura este un desert divin, usor de facut, care va cuceri pe toata lumea! Rece, de la frigider, e senzational si cu siguranta o sa-l repeti!

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 200 g ciocolata alba
  • 300 ml smantana pentru frisca (rece)
  • 3 albusuri de ou
  • 50 g zahar
  • O lingurita de extract de vanilie
  • 200 g zmeura proaspata pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata alba, aerat si pufos, ornat cu zmeura:

Rupe ciocolata in bucati si topeste-o la bain-marine.
Amesteca pana cand devine fluida si apoi las-o la racit.

Prepara frisca

Intr-un bol mare, pe care l-ai lasat la frigider 20 minute in prealabil impreuna cu paletele mixerului, mixeaza frisca pana cand devine ferma apoi da-o la frigider.

Prepararea albusurilor:


Mixeaza albusurile pana cand devin pufoase, apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana cand e topit si amestecul formeaza tepi la atingere.

Combinarea ingredientelor:

Incorporeaza cu miscari usoare ciocolata alba racita (nu complet) in frisca.

Adauga extractul de vanilie si omogenizeaza amestecand usor.
Pune acum si albusurile si amesteca cu miscari largi, de jos in sus, pana la omogenizare.

Cu ajutorul unui pos cu dui cu deschizatura mare, imparte mousse-ul in pahare sau boluri individuale.
Orneaza cu zmeura proaspata.
Baga la frigider mousse-ul pentru cel putin 2 ore inainte de servire, pentru a-si defini aromele, apoi poti servi.

Daca vrei sa incerci si altfel de mousse, poate-ti place  Mousse de cafea cu frisca sau Mousse de ciocolata

Serveste-le alaturi de-o ceasca generoasa cu cafea

TIPS-URI

1

Poti adauga si frunze de menta pentru un plus de prospetime.

2

Pentru un aspect festiv, presara putin zahar pudra deasupra zmeurei inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata alba, aerat si pufos, ornat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni