Cupe
1. Amestecam zaharul pudra cu faina, amidonul de porumb, laptele si uleiul de palmier si framantam pana cand aluatul devine omogen. Infoliem aluatul si il dam la frigider minim 1 h.
2. Preincalzim cuptorul la 200°C.
3. Scoatem aluatul, il taiem in doua si il intindem foarte bine intre doua foi de copt. Il taiem cu o forma rotunda de 10 cm, apoi mai intindem odata inainte de a pune in formele de tarta.
4. Punem cercul de aluat in forma de tarta si-l apasam binisor cu degetele. Intepam aluatul din loc in loc de 2, 3 ori (cel care ajunge pe fundul tavii) cu o furculita. Punem o folie de aluminiu peste aluat si punem in ea orez sau fasole boabe.
5. Introducem formele in cuptor pentru 10-15 min (sau pana cand observam ca marginile s-au rumenit). Le scoatem si le lasam la racit inainte de a le umple.
Umplutura si Asamblare
1. Amestecam branza de capra cu 2 lg de frisca lichida si cu zaharul.
2. Separat, batem restul de frisca pana cand capata volum si consistenta.
3. Incorporam frisca batuta in branza de capra cu ajutorul unei spatule.
4. Punem umplutura intr-un sac poche si umplem cupele din aluat. Ornam cu zmeura.
Nota! Eu am avut zmeura congelata, dar puteti folosi proaspata. Puteti folosi si alte fructe.