Am gasit tavita pentru mini cupcakes-uri. Nu erau in plan dar de dragul ei binenteles ca nu m-am putut abtine si am trecut la treaba. Am gasit si forme de hartie pe masura formelor din tavita asa ca asta a fost picatura care a umplut paharul.
Am mixat ouale cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet, dupa care am adaugat ingredientele lichide astfel: uleiul turnat in fir subtire, laptele la fel si esenta de rom. Dupa ce s-a omogenizat bine, am adaugat ingredientele solide astfel: lingurita de bicarbonat, scortisoara, cuisoarele, iar faina si cacaoa le-am cernut usor in timp ce mixam la viteza mica pentru a nu obtine o frumusete de cocoloase. La sfarsit am adaugat ciocolata taiata cubulete foarte mici si visine din compot fara samburi.
Am incins cuptorul la 180 grade timp in care am turnat compozitie in fiecare forma de hartie cu ajutorul unei linguri cat pentru a umple 3/4 din forma. Le-am bagat la copt pentru aproximativ 15 minute. Dupa coacere le-am lasat pe un gratar pana la racire.
Pentru crema am pus gelatina la hidratat in 100ml apa timp de 10 minute, dupa care am bagat in cuptorul cu microunde pentru fix 10 secunde. Ea trebuie sa fie topita complet. In timp ce gelatina a ramas la racorit, am mixat putin dulceata inainte de a pune branza mascarpone pentru a nu se forma cocoloase. Am adaugat 2 linguri de zahar pudra, toata crema mascarpone si am mixat pana cand toate ingredientele s-au omogenizat bine. Daca se inmoaie, se baga putin la rece pana se intareste. Din cauza calitatii si a caldurii este posibil sa isi piarda din cosistenta.
In alt bol am mixat la viteza mare frisca Meggle (se pare ca din toate incercate, aceasta este singura care a iesit din prima foarte tare si pufoasa) pentru aproximativ 4-5 minute timp in care a devenit foarte tare. Am incorporat usor frisca in crema de mascarpone cu ajutorul unui tel. Din crema obtinuta am adaugat 3 linguri mari in gelatina, am amestecat bine si am adaugat totul usor in crema. Recomand tel deoarece se amesteca mult mai bine si mai repede ingredientele. Daca folositi lingura si avand in vedere ca sunt si doua culori diferite riscati sa pierdeti foarte mult din volum pana se incorporeaza. Daca nu va place consistenta sau din cauza faptului ca nu s-au incorporat bine ambele creme si aveti bucatele albe si roz foarte mari, puteti mixa pentru 30 secunde la viteza mica cu paletele pentru amestecat in cazul in care exista. Daca nu, se pot folosi si cele pentru batut dar scoateti din cand in cand paletele din compozitie.
Am bagat totul la congelator pentru aproximativ 1 ora urmarind sa nu inghete. Crema trebuie sa fie tare pentru a putea fi usor de manevrat. Am pus de 4 ori crema in cornetul pentru ornat deoarece din cauza temperaturii mainilor se incalzeste foarte repede si se inmoaie. La inceput crema va parea putin fragila dar dupa ce va sta peste noapte la rece veti observa ca va fi cu totul alta crema mult mai tare. Si sa nu uit lucrul cel mai important, nu mancati toata crema pana nu ornati mini cupcakes-urile deoarece va asigur ca nu veti mai avea scapare.