Desert foietaj cu mere, nuci rumenite si rom

de Ancutsa in Prajituri, 29 Noi 2019 | 2915 vizualizari

 

Când ai chef de ceva dulce, încearcă acest foietaj cu mere și nuci, rumenite înainte la cuptor, apoi pudrat cu zahăr cu aromă de rom. Are un gust special, de sărbători.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr aluat foietaj,
  • 600 gr mere,
  • 200 gr nuci,
  • 1 buc ou,
  • 1 lingură zahăr pudră cu aromă de rom,
  • 3 ml îndulcitor,
  • 1 linguriță scorțișoară
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foietaj cu mere, nuci rumenite si rom:

 

 

Aluatul foietaj se lasă la dezghețat la temperatura camerei. Dintr-un pachet ce conține două bucăți de foietaj, eu am folosit una și jumătate.

Miejii de nucă se rumenesc la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 10 min, se lasă la răcit și se dau la mașina de măcinat nuca.

Se desface aluatul, se așază într-o tavă de copt pregatită cu hârtie de copt, iar surplusul de aluat se taie și se păstreaza deoparte.

Se dau merele pe răzătoare. Într-o crăticioară, se călesc merele, pe foc mic, până se înmoaie. Se adaugă și îndulcitorul și se amestecă bine. Când sunt fierte, se dau de pe foc, se adaugă scorțișoară și se amestecă. Se lasă la răcit.

Se presară nuca macinată în strat subțire, se repartizează uniform merele călite, după care se mai presară un strat cu nucă.

Din aluatul ramas se decupează brăduți cu o forma de patiserie, dar și alte modele folosind șabloane. Se unge cu oul bătut și se dă la cuptor, la foc mediu, 25 de minute sau până se rumenește.

 

Sugestie de servire: cand s-a răcit, se pudrează cu zahăr cu aroma de rom, care îi dă o aromă aparte.

 

Portii: 8

Timp de pregătire: 35

Timp de coacere: 25

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/foietaj-cu-mere-nuci-rumenite-si-rom.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foietaj cu mere, nuci rumenite si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Broscute