m-am inspirat de la bitza..multumesc de reteta...
blatul:
ouale se bat spuma cu zahar,care se pune treptat.
se adauga apa si uleiul.
apoi punem faina si cacaoa.
batem bine iar la urma adaugam esenta de rom.
se ia o tava,se unge cu putina margarina,se tapeteaza cu hartie de copt .
turnam compozitia in tava si o dam in cuptorul incins35-40 min.
can e gata o scoate din cuptor,o lasam sa se raceasca si o taiem in doua.
crema:
galbenusurile le frecam pe baie de aburi cu 100 gr zahar pudra.
cand s-a ingrosat o lasam sa se raceasca.
margarina o frecam spuma cu cealalta 100 de gr zahar pudra.
incorporam crema de galbenusuri racita cu margarina frecata,punem cacaoa si esenta de rom .
mixam bine pana devine o compozitie foarte cremoasa.
siropul:
punem apa cu zaharul si capuccino pe foc.
lasam sa fiarba de cateva ori apoi luam de pe foc si adaugam si esenta de rom.
dam la rece siropul.
asezam prima foaie de blat,se insiropeaza apoi turnam toata crema.,si asezam si cea de a 2 a foaie .
glazura:
untul il punem la topit pe baie de aburi.
adugam si ciocolata peste unt,si o lasam pe foc pana se topeste apoi dam la rece.
cand s-a racit putin o turnam peste prajitura.
50 gr ciocolata o topim pentru ornat.
luam putina prisca deoparte si turnam 2-3 picaturi de colorant rosu.
peste glazura se aseaza cu un sprit un varf de frisca,apoi cate un picur de frisca rosie iar la urma se pune ciocolata topita intr-un sprit cu varful subtire(sau o punga si o rupeti intr-un colt)si se traseaza niste linii.