Pentru sarbatorile de iarna m-am hotarat sa fac ceva special, sanatos si gustos, asa ca am decis sa incerc acest medalion dupa o reteta elvetiana. A iesit ceva delicios.
Portionam muschiuletul in felii de 1 cm si il prajim in unt pina se rumeneste putin pe ambele parti. Scoatem medalioanele si le pastram la cald.
In aceeasi tigaie punem piperul, sucul de portocale, supa si lasam sa fiarba pina scade putin..
Daca vrem ca sosul sa fie mai fin si mai cremos mai putem adauga cateva cubulete de unt.
Adaugam coaja de portocala taiata julien sau razuita si o tinem la foc mic pina mai scade putin si avem consistenta dorita.
Medalioanele de vitel le punem din nou in vas si le lasam sa dea in clocot 20 de minute , la foc mic pina sunt bine patrunse.
Am ales sa servesc medalioanele cu orez cu legume si am ornat cu feliile de portocala care se vor servi in loc de muraturi.
Pofta mare sa aveti !