O mancarica buna, pe placul intregii familii.
Cred ca este mancarea pe care o repet cel mai des. De data aceasta am preparat-o la multicooker si m-am inspirat de la Bylaura.
Multumesc, Laura pentru idee!
Pregatim toate ingredientele sa le avem gata cand conectam multicookerul la sursa de curent.
Deci, curatam ceapa, usturoiul si morcovul, le spalam si le tocam marunt.
Pieptul de pui il spalam, il taiem cubulete si il asezonam cu sare si piper.
Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent si setam functia FRY pentru 15 minute.
Cand se incinge uleiul. adaugam bucatile de piept de pui si le rumenim usor pe toate partile, timp de cateva minute, intorcandu-le cu paleta din dotare.
Apoi vom adauga legumele tocate, cativa stropi de apa, acoperim vasul si asteptam sa expire timpul, dar mai invartim din cand in cand ingredientele din vas.
Dupa expirarea timpului, adaugam mazarea si apa cat sa fie acoperita si setam programul STEW pentru 40 de minute.
Inchidem capacul si ne vedem de alte treburi. :)
Dupa ce a trecut aproximativ 3/4 din timp, ridicam capacul si incercam mazarea daca este aproape fiarta si daca raspunsul este pozitiv, adaugam zacusca si pasta de rosii, presaram condimentele, foile de dafin, amestecam totul de cateva ori si inchidem din nou capacul.
Eu folosesc des zacusca la mancaruri, in primul rand pentru ca noi nu prea o mancam simpla, iar apoi pentru ca da un alt gust mancarurilor in special sosurilor si pe deasupra le si ingroasa mai bine.
Cand a expirat timpul, deconectam aparatul de la sursa de curent, scoatem vasul din aparat si presaram mararul tocat, peste mazare.
Spor si pofta buna!
1
Daca mancarea este mai fluida, se poate ingrosa cu o lingura de faina diluata in putina apa si adaugata spre finalul prepararii.