Am pregătit această mâncare de post, cu linte verde, mazăre galbenă, cartofi, ardei și morcovi.
Lași lintea verde și mazărea galbenă la înmuiat peste noapte.
A doua zi le clătești bine cu apă rece și le frămânți cu mâna astfel încât să se decojească ușor (în cazul lintei).
Cureți și speli morcovul, cartofii, ardeiul și ceapa. Tai ceapa solzișori, cartofii îi tai cuburi, ardeiul îl tai cubulețe, iar morcovul, rondele.
Într-o cratiță, încingi puțin ulei și călești ceapa, adaugi sare, morcovul și acoperi cu 200 ml apă (un pahar). După aprox 5 minute, adaugi și cartofii și ardeiul.
Mai completezi cu 350 ml apă (un pahar și jumătate), iar când cartofii sunt aproape fierți, adaugi lintea și mazărea galbenă. Mai lași să fiarbă 10-15 minute.
Adaugi bulionul desfăcut în 200 ml apă.
Mai lași să fiarbă cam 5 minute, apoi iei focul.
Servești cu verdeață proaspătă tocată mărunt.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/mancare-taraneasca-de-legume.html