Ce poate fi mai savuros într-o zi rece de toamnă decât o mâncărică aburindă, plină de arome, servită cu cei dragi! Și pentru că tot e sezonul pregătirilor de toamnă, am pus ardei copți pentru gust și o culoare veselă! :x
Pentru început, tăiem carnea în cuburi mai mici pentru a fierbe ușor.
Într-o tigaie, încingem uleiul și punem carnea la fript.
Carnea va lasa destulă zeamă și o lăsăm să fiarbă acoperit, până se pătrunde.
Între timp, pregătim legumele. Le spălăm, le curățăm de coji și le tocăm după preferință.
După ce carnea este suficient de pătrunsă, adăugăm legumele crude. Amestecăm și adăugăm supa caldă. Lăsăm să fiarbă acoperit, la foc mic.
Când legumele sunt pe jumătate fierte, punem ardeii tăiați fâșii, tulpinile de usturoi tocate și mai fierbem aproximativ 10 minute.
La final potrivim gustul de sare și piper și ornăm cu verdeață.
Servim fierbinte / caldă cu murături și pâine proaspătă.