Din titlu v-ati cam dat seama despre ce este vorba!
Am vrut o altfel de mancarica iar din ingredientele simple enumerate a iesit una foarte gustoasa si colorata, numai buna de servit pe timpul deosebit de rece!
Carnea de curcan se taie în bucăți potrivite (mai mici, ca să se înăbușe repede).
Într-o tigaie largă se încinge uleiul și se adaugă carnea. Se lasă să se albească pe toate părțile, întorcând-o ușor. Carnea va lăsa și suc propriu dar o lăsăm să fiarba acoperită, la foc mic. După caz, se pot adăuga câteva linguri cu supă pentru a preveni arderea.
Între timp, pregătim celelalte ingrediente (cum am precizat în listă):
- scoatem fasolea din congelator (nu trebuie fiartă înainte, dar nici să fie calup);
- tocăm ceapa și usturoiul;
- radem morcovul;
- curățăm dovleacul de coajă și semințe.
Când carnea este pe jumătate făcută se pun legumele, treptat, amestecând de fiecare dată. Se adaugă supă, puțin câte puțin, până când mâncărica ajunge la consistența dorită (mai zemoasă sau mai scăzută). Lasăm să se pătrundă bine.
După ce carnea și legumele au fiert se pun condimentele (piperul și foile de dafin) și sucul de roșii. După caz, se sărează (nu sărați înainte de a pune sucul de roșii).
Se mai fierbe 10 minute, timp în care se curăță și se toacă verdeața.
Se oprește focul, se pune verdeața și se lasă câteva minute să se infuzeze.
Se servește caldă, cu pâine sau mămăliguță, murături, salate proaspete sau ardei iuți.
Este o mâncărică care fierbe destul de repede și este foarte ușoară.
Succes și poftă bună!