Mancarica din carne de curcan cu fasole verde pastai si dovleac placintar

de miki_a in Curcan, 19 Ian 2016 | 5011 vizualizari

 

Din titlu v-ati cam dat seama despre ce este vorba!
Am vrut o altfel de mancarica iar din ingredientele simple enumerate a iesit una foarte gustoasa si colorata, numai buna de servit pe timpul deosebit de rece!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan (fara piele si os);
  • 1 ceapa rosie tocata marunt;
  • 1 morcov ras fin;
  • 2 catei de usturoi taiati feliute subiri;
  • 450 g fasole verde (congelata);
  • 450 g dovleac placintar;
  • 10 boabe de piper;
  • 3 foi de dafin;
  • 700 ml supa de pasăre (sau de legume);
  • 200 ml suc gros de rosii;
  • 1/2 legatura de patrunjel;
  • sare dupa gust;
  • 2-3 linguri de ulei pentru prajit.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica din carne de curcan cu fasole verde pastai si dovleac placintar:

Carnea de curcan se taie în bucăți potrivite (mai mici, ca să se înăbușe repede).

Într-o tigaie largă se încinge uleiul și se adaugă carnea. Se lasă să se albească pe toate părțile, întorcând-o ușor. Carnea va lăsa și suc propriu dar o lăsăm să fiarba acoperită, la foc mic. După caz, se pot adăuga câteva linguri cu supă pentru a preveni arderea.

Între timp, pregătim celelalte ingrediente (cum am precizat în listă): 

- scoatem fasolea din congelator (nu trebuie fiartă înainte, dar nici să fie calup);

- tocăm ceapa și usturoiul;

- radem morcovul;

- curățăm dovleacul de coajă și semințe.

Când carnea este pe jumătate făcută se pun legumele, treptat, amestecând de fiecare dată. Se adaugă supă, puțin câte puțin, până când mâncărica ajunge la consistența dorită (mai zemoasă sau mai scăzută). Lasăm să se pătrundă bine.

După ce carnea și legumele au fiert se pun condimentele (piperul și foile de dafin) și sucul de roșii. După caz, se sărează (nu sărați înainte de a pune sucul de roșii).

Se mai fierbe 10 minute, timp în care se curăță și se toacă verdeața.

Se oprește focul, se pune verdeața și se lasă câteva minute să se infuzeze.

Se servește caldă, cu pâine sau mămăliguță, murături, salate proaspete sau ardei iuți.

Este o mâncărică care fierbe destul de repede și este foarte ușoară.

Succes și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica din carne de curcan cu fasole verde pastai si dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

reisnaor_2006 1

19.01.2016, 14:11

bunaaaaaaaaaaaaa

Bunica 1

19.01.2016, 17:41

Interesantă combinație!

miki_a 1

20.01.2016, 16:50

Multumesc mult tuturor! E o combinatie intr-adevar interesanta si foarte buna, dar mai ales e bine ca toate legumele se gatesc rapid!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume