Eu i-am spus mamaie. Era genul acela de bunica ce avea mereu o vorba buna, un alint. Bateam ulita-n lung si-n lat in vacantele de vara, iar seara aveam pe picioare harta lumii desenata din praf :).
Eu i-am spus mamaie. Era genul acela de bunica ce avea mereu o vorba buna, un alint. Bateam ulita-n lung si-n lat in vacantele de vara, iar seara aveam pe picioare harta lumii desenata din praf :). Mereu inventa cite ceva bun, de ma lingeam pe buze. Una dintre retetele minunate de mi le gatea cu dragoste de bunica era aceasta mincarica de pui cu oua. Este o reteta simpla si foarte gustoasa. Le-am preparat-o acum 2 zile Ioanei si lui Matei. Le-a placut tare mult.
Se spala pulpitele de pui si se pun intr-o tava.
Le stropim cu ulei, sare, piper si un pahar cu apa.
Aruncam citiva catei de usturoi (eu i-am pus cu tot cu coaja si putin crestati) si o foaie de dafin.
Adaugam un pahar de suc de rosii, sare si piper dupa gust si dam la cuptor.
In prealabil am incalizt cuptorul cam 10 minute la 220 de grade, apoi am lasat tava cam 30-40 de minute, intorcind cu 10 minute inainte de a le scoate pulpitele in tava o data.
La final am pus si ouale (vreo 10-12 de prepelita, dar merge fff bine si cu oua de gaina) si am mai lasat 5 minute in cuptor sa se faca si acestea.
Va spun, mamaia mea nu dadea niciodata gres cu aceasta reteta de mincarica de pui cu oua.