Acest fel vine dintr-o regiune cunoscuta in Nordul Africii pentru terenurile imense de maslini si fermele de ciuperci, dezvoltate in pesterile de la poalele muntilor in Algeria.
Puneti uleiul cu ceapa si usturoiul, puiul si sarea, piperul si turmericul pe foc pana ceapa devine aurie. Adaugati apa atat cat sa acopere puiul si lasati la foc mic cam 20 minute. Pe urma, adaugati restul legumelor - ciuperci, morcovii, cartofii si maslinele, acoperiti si lasati la foc mic pana cand in oala ramane un sos mai subtire sau pana cand s-au preparat legumele.
Serviti cu paine calda; muraturile nu prea merg. Noi am papat cu pasta de ardei iute.
1
Daca aveti o oala tajine care rezista pe foc ( nu toate sunt rezistente la aragazul cu flacara) folositi pentru acest fel de mancare, pentru a-i da un gust putin afumat.
2
La servire, stropiti cu putin suc de lamaie pentru un gust mai intens.
3
Daca va place sosul rosu, adaugati putina pasta de tomate sau bulion peste pui.