Odata cu iarna parca creste pofta pentru o muratura buna; si cu ce merge muratura mai bine decat cu o mancare satioasa, aromata si cu mult sos ?
Cartofii cojiti se taie cuburi sau rondele de dimensiune potrivita. Ceapa se taie marunt si se pune cu uleiul de masline la calit intr-un vas cu fundul mai gros sau ceaunel de tuci. Pana devine sticloasa se adauga si foile de dafin, boiaua (dulce sau picanta dupa plac), cimbrul si chimenul. Cand ceapa devine transparenta si moale se pun cartofii si se amesteca la foc potrivit. Cand si cartofii incep sa se schimbe la culoare se acopera cu apa fierbinte, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba pana se moaie cartofii. Cam 5 minute inainte de final se adauga pasta de rosii desfacuta in putina apa calda si zaharul. Usturoiul se piseaza si se adauga chiar inainte de stingem focul. Se acopera si se lasa sa stea cam 30 de minute inainte de a servi.
1
Cine pofteste desigur o poate combina cu carnita sau carnati