Mancare de vinete cu afumatura si smantana

de alilianaa in Porc, 20 Iul 2013 | 3590 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g costita afumata
  • 2 vinete
  • o ceapa
  • un morcov
  • 40 ml ulei
  • 150 g smantana pentru gatit La Dorna
  • sare, piper dupa gust
  • doi graunti de usturoi
  • o ceapa verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vinete cu afumatura si smantana:

Se portioneaza afumatura. 

Vinetele se spala si taie in fasii lungi. Morcovul si ceapa se spala si se toaca. Punem 40 ml ulei la incins si cand este gata punem impreuna ceapa, morcovul si afumatura. Le lasam sa se caleasca impreuna pana ce morcovul si ceapa se inmoaie. 

Adaugam vinetele ( care au fost date cu sare si lasate pret de 10 minute). Completam cu apa. Verificam daca mai e nevoie de sare, completam cu piper. Cand scade suficient de mult si toate ingredientele sunt patrunse, punem usturoi tocat si smantana. Se mai lasa pret de 3 minute. Se opreste focul. Se serveste cu ceapa verde tocata marunt. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete cu afumatura si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital