Mancare de urzici, reteta gustoasa ca la mama acasa
Mancarica de urzici ce am pregatit-o e chiar ca la mama... ca doar am cerut indicatii prin telefon : ).....Mi-era asa o pofta de mncarica asta , asa ca trebuia musai sa cumpar si eu cateva legaturele de urzici...
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: urzici, ulei, ceapa, faina, usturoi
Ingrediente pentru Mancare de urzici, reteta gustoasa ca la mama acasa:
optional : 1 ou prajit / portie , sos de hrean ( hrean ras+ sare + otet ).
Cum se prepara Mancare de urzici, reteta gustoasa ca la mama acasa:
1. Mai intai curatam si spalam bine urzicile , in apa rece 9 pentru ca e posibil sa mai gasim tije mai groase, paie, pamant ).
2. Intr-o oala in care fierbe apa cu sare, punem la fiert si urzicutele gata spalate, dar in momentul in care apa clocoteste; se lasa asa la fiert cca 15-20 min ( pana cand sunt bine patrunse ).
3. Urzicile fierte se stercoara de zeama ( din care insa mai pastram o cescuta pentru a lega mancarica ), apoi se pun in blender si se mixeaza bine ( mama se folosea inainte de lingura de lemn- freca bine de tot piureul de urzicute si punea si o lingurita de malai ).
4. Piureul de urzicute se potriveste de gust , adaugand sare sau delikat, si, tot in acest moment adaugam o lingura de faiana si o omogenizam bine in acest amestec.
5. Intre timp , trebuie ca pe foc sa fi pus la calit o ceapa maricuta, iar in momentul cand aceasta e rumenita vom adauga piureul de urzici peste si, in fir subtire , incorporam si ceasca cu zeama oprita.
6. Mai lasam acest amestec pe foc mic cca 10 min , apoi adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt, marunt ! servim mancarica cu mamaliguta si un ou prajit ( daca nu tineti cumva post). Mie imi place ca aceasta mancare sa o insotesc si cu un sos de hrean ( dar din pacate nu am avut azi...poate data viitoare).
N-ar fi rau daca ati incerca si reteta Urzici cu smantana si parmezan, este un deliciu!
Va mai recomandam si reteta Tarta cu verdeturi de primavara