Aceasta e reteta mea de mancare de urzici, o reteta tocmai buna pentru primavara, pentru a va improspata sangele si a va da energie.
Se spala bine urzicile si se scurg. Se pune apa la fiert cu putina sare si cand aceasta da in clocot se adauga urzicile. Se fierb 20 de minute (daca sunt crude, ele fierb repede), apoi se scot si se scurg. Se toaca urzicile marunt sau le puteti da la robot pentru a fi cat mai fine. Se caleste ceapa in ulei incins pana se face galben-aurie. Se adauga si 2-3 catei de usturoi, apoi se stinge cu zeama de urzici. Se adauga 2 linguri de faina, se rumeneste sosul un pic. Se adauga inca un polonic cu zeama, apoi urzicile si se lasa sa dea in clocot 2 unde. Se serveste cu mamaliga calda si hrean ras. De asemenea, se pot servi alaturi de oua ochiuri sau fierte, depinde de gust, mie imi plac fierte. Eu am fiert ouale in putina zeama de la urzici. Pofta Buna! Timp total: 1h 10min Portii: 4 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/mancare-de-urzici.html