Mancare de urzici

de Rahela Velicu in Mancaruri de post, 16 Mar 2017 | 3233 vizualizari

 

Tocmai ce au inceput sa apara prin piete si sunt atat de santoase! Sa consumam cat mai multe!

 

INGREDIENTE

  • urzici
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri de faina
  • 1 capatana de usturoi
  • orez
  • sare
  • 1 lingura de Maggi secretul gustului
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici:

Mai intai, facem operatiunea cea mai dificila: alegem frunzulitele de urzici, le spalam bine in 2-3 ape, apoi le punem la fiert, pentru 25-30 de minute. Separat, punem orez la fiert, cu 1 lingura de Maggi.

Dupa ce urzicile s-au fiert, le scurgem zeama (nu o aruncam, o oprim ca ne trebuie) si le mixam cu mixerul vertical.

Punem ulei la incins, adaugam faina si amestecam repede. Punem urzicile si treptat, din zeama in care au fiert si amestecam continuu.

Usturoiul il pasam ca pentru mujdei.

Servim urzicile cu orez si usturoi.

TIPS-URI

1

Puteti sa serviti cu mamaliguta.

2

Ar merge si cu oua ochiuri, daca nu tineti post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

17.03.2017, 10:08

Ina 1

17.03.2017, 19:36

Buna mancarica d urzici Noi nu combinam cu orez, dar daca e similara orezului cu spanac imi place

Rahela Velicu 1

17.03.2017, 20:16

doar ca este cu usturoi si nu cu ceapa cum este spanacul

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de ardei umpluti cu orez si ciuperci