Se curata si se spala legumele. Costita se spala si ea. Ceapa se toaca cubulete, morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si ardeiul kapia se toaca cuburi. Costita se pune intr-o oala cu apa la fiert si se ia spuma care se formeaza.
Intr-o cratita sau o tigaie inalta se pune uleiul la incins,se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca. Apoi se adauga ardeiul taiat cubulete si morcovul ras.Se amesteca si se lasa sa se caleasca.Se pune putina apa cam 50 ml si se lasa sa se innabuse. Se verifica costita daca este fiarta pe jumatate, se scoate din apa in care a fiert si se pune peste zarzavatul inabusit.Se amesteca, apoi se adauga din apa in care a fiert costita cat sa acopere.Se lasa sa mai fiarba .Cand costita este fiarta ,se pune mazarea verde si se lasa sa fiarba si mazarea.Cand si mazarea este fiarta, se pun rosiile tocate marunt si se lasa sa dea un clocot. Se adauga pasta de rosii, se amesteca se lasa sa dea un clocot si se adauga si mararul verde tocat.