Sa nu va ganditi am cam copt acum ardei, asa scumpi cum sunt, nu m-as incumeta, dar am avut la congelator si tare mult imi plac in mancaruri.
Mai intai am spalat mazarea si am lasat-o la scurs.
Am curatat legumele, le-am spalat si le-am tocat cubulete.
Sunculita am taiat-o in felii subtiri.
Ardeiul copt, l-am tocat marunt asa direct inghetat.
Am pus uleiul la incins si am calit legumele in el cateva minute, stropindu-le din cand in cand cu apa, apoi am pus feliile de sunculita, le-am lasat sa se coloreze putin si am pus mazarea, am amestecat putin apoi am adaugat apa fiarta, putina sare si am pus capacul.
Am lasat la fiert pana cand bobul de mazare s-a inmuiat, apoi am adaugat pasta de rosii, ardeiul copt si am lasat din nou la fiert cateva minute sa se imbine toate, apoi am asezonat condimentele, am mai adaugat sare dupa gust apoi am dizolvat faina in putina apa si am amestecat-o in mancare si am mai lasat asa cam 10 minute la foc incet, mestecand din cand in cand.
Am tocat mararul fin si l-am adaugat la sfarsit cand am stins focul.
Foile de dafin eu nu le las mult in mancare, cateva minute, apoi le scot pentru ca imi lasa senzatia ca devin amare.
Este o mancarica dulce-picanta, asa ne place si este una din mancarurile preferate ale baietilor.