Am tot auzit ca lintea este foarte sanatoasa, satioasa si am facut pentru prima data o mancare de linte verde cu piept de pui. Sper sa va placa.
Lintea se pune la inmuiat pentru cel putin 6 ore, timp in care schimbam apa de 2-3 ori. Cand este bine inmuiata, se clateste si se strecoara printr-o sita.
Pieptul de pui se pune la fiert si cand e gata, se taie bucati mici.
Morcovul se da pe razatoare si ceapa se taie marunt. Se pun la calit in ulei, se adauga jumatate de cana de apa, apoi carnea de pui si lasam sa dea un clocot. Punem lintea, adaugam 2 cani de apa si acoperim. Fierbem in jur de 20 minute, pana mai scade apa. Punem sucul de rosii, condimentele si mai lasam, la foc mic, pentru 10 minute, mestecand continuu.
La final, tocam patrunjelul si acoperim. Se serveste calda, cu niste muraturi alaturi.