Eu sunt cam tralala,cand mi se face pofta de ceva pai pun mana si execut.......a iesit o chestie delicioasa,cel putin asa zic papilele mele satisfacute si apoi gusturile nu se discuta,clar si cuprinzator....varza acra exista,ca am avut grija asta toamna sa pun,carnati am facut ca doar nu treceau sarbatorile fara asa ceva,o mana de jumari s-a mai gasit si o leaca de chef,dar mai ales suflet cat cuprinde,ca asa iese mancarea buna,sa pui suflet si un strop de iubire,o tara de piper,sare are varza.....iar bat campiile si dealurile,dar eu asa ma simt bine....
Mai intai tocam varza si o lasam cca 1/2 de ora in apa calduta sa se mai duca din sare si acreala,desi a iesit ok,nici prea prea, nici foarte foarte.....Cat timp sta varza la apa,tocam ceapa marunt si o calim in ulei cat sa se inmoaie,adaugam amestecul de rosii si lasam cateva minute sa fiarba mocnit pe foc.Stoarcem bine varza si o amestecam cu ceapa si rosiile,asezam spirala de carnat, in care am infipt o frigaruie sa nu se desfaca,peste varza si bagam totul la cuptor cca 2-3 ore la foc mediu,din cand in cand mai amestecam si intoarcem carnatul de pe o parte pe alta.Cu cca 10 min inainte sa scoatem varza din cuptor,trantim mana de jumari,ca asa-i buna varza....
Si cam asta-i toata filozofia,simplu,bun si gustos....cine vrea e liber sa ma contrazica....