Este o mancare grozava pentru aceste zile de post si nu numai, poate fi si o garnitura foarte buna langa o bucatica de carne. Eu am pregatit-o la aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital, dar puteti foarte bine sa o pregatiti si pe aragaz.
Spalam dovleceii, indepartam capetele. Ii taiem in doua pe lungime, apoi ii feliem cat mai subtire.
Ceapa verde o curatam si o taiem rondele, rosiile decojite le facem cuburi.
In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot punem uleiul, ceapa verde, dovleceii si rosiile.
Boabele de piper alb le pisam in mojar, il presaram peste legume impreuna cu sarea si busuiocul uscat.
Turnam 3/4 de cana cu apa, amestecam totul cu o paleta de lemn.
Acoperim oala cu capacul, o conectam la curent, setam modul High si timpul de 3 ore.
Cu 20 de minute inainte sa se termine de gatit preparatul, punem mararul verde tocat marunt si usturoiul curatat si tocat. Degustam sa vedem daca sunt bine patrunsi dovleceii si daca mai este nevoie de sare sau piper.
Amestecam si lasam pana se termina timpul de preparare.
Cand este gata, o deconectam de la curent si servim.
Sa aveti pofta!