Incalzeste uleiul intr-o cratita incapatoare si prajeste bucatile de carne usor, pe ambele parti. Scoate carnea si adauga ceapa si usturoiul. Caleste pana ceapa devine sticloasa.
Pune carnea la loc in cratita, amesteca putin si adauga apa. Fierbe la foc foarte mic cam 1 ora (sau mai putin, daca carnea e fiarta prea tare).
In timpul asta fa galustile: Pune apa la fiert intr-o oala cam de 5 litri. Adauga 1 lingurita de sare. Galustile le faci cand apa incepe sa fiarba, nu inainte, pentru ca vor iesi tari. Bate bine ouale (cu mixerul daca se poate) si adauga 50 g de gris. Amesteca si, in functie de cat de mari sunt ouale, mai adauga gris pana ce obtii un amestec ce poate fi luat cu lingurita.
Da focul mai incet, astfel incat apa sa fiarba incet. Inmoaie lingurita in apa fierbinte si ia din compozitie. Pune toate galustile in apa care fierbe. Acopera cu un capac si fierbe 5 minute. Pune 1 cana cu apa rece si da din nou la fiert, pana ce galustile sunt complet fierte. Strecoara-le.
In cratita adauga boiaua dulce si iute si pasta de tomate, amesteca si da un clocot. Potriveste de sare si lasa sa fiarba 5 minute. Adauga galustile, cu grija, sa nu se sfarme si lasa-le sa fiarba putin in sos.
Serveste o bucata de carne cu 3-4 galusti si sos, alaturi de salata verde. Pofta buna.