Am scris specialitati de porc afumate, pentru ca nu am pus numai un fel de carne, ci mai multe.
Am pus de fapt tot ce mai aveam prin frigider, specialitati de porc afumate, achizitionate de la targul de toamna, organizat cu ocazia sarbatorii recoltei, la Pitesti.
Curatam ciupercile de pelicula protectoare, le rupem coditlele si le spalam bine.
Le lasam intr-o sita la scurs.
Feliem specialitatile de porc si le punem la rumenit in ulei incins, intorcandu-le de pe o parte pe alta.
Cand se coloreaza frumos, le scoatem cu o paleta si le asezam pe fundul unui vas termorezistent.
Eu am folosit un vas de yena cu capac.
Tocam palariile ciupercilor in patru si le adaugam peste uleiul incins, cel in care am rumenit carnea.
Nu punem toate ciupercile odata, doac cat sa se acopere fundul vasului, pentru a le putea intoarce lejer pe fiecare, sa se soteze frumos.
Daca le vom pune pe toate odata, vor lasa multa apa si atunci mai mult se vor fierbe decat praji.
Adaugam si cozile ciupercilor, taiate rondele.
Ciupercile sotate, le adaugam peste carnea din vas, iar peste ele taiem rondele si cateii de usturoi curatati.
Spalam prazul, ii indepartam foile de deasupra si pe cele vestejite daca este cazul si il feliem rondele.
Dupa ce am scos toate ciupercile din ulei, adaugam prazul si il lasam si pe el pe foc pentru cateva minute pana se va inmuia putin.
Prazul nu se va mai praji, deoarece in vas avem acum un amestec de ulei si zeama de ciuperci.
Adaugam si prazul peste ciupercile din vas, iar in vasul de pe foc, punem rosiile cu zarzavatul si ketchupul.
Nu mai lasam vasul mult pe foc, doar cateva minute, dupa care gustam sa vedem in ce masura mai asezonam mancarea cu sare si condimente.
Adaugam si rosiile in vasul de yena, potrivim de sare daca mai este nevoie, punem si 2 foi de dafin si putin cimbru si dam vasul la cuptor, acoperit, pentru 15 minute la 180 de grade.
Este o mancare tare gustoasa!