Mancare de castraveti acri si carne de porc

de Panacris in Porc, 20 Mar 2011 | 7618 vizualizari

 

Mai aveam cativa castraveti acri si am incropit o mancarica buna!!!

 

INGREDIENTE

  • carne de porc pentru gulas 750 gr.
  • castraveti acri 10 bucati
  • ciuperci 5oo gr.
  • ceapa 1 bucata
  • sare
  • piper
  • ulei
  • boia de ardei dulce
  • marar verde o legatura sau uscat 2 lingurite
  • faina 50 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de castraveti acri si carne de porc:

Se curata ceapa si se taie rondele, se pune la calit in apa cu ulei. Carnea se portioneaza, cam cat sa iei o imbucatura, si se pune peste ceapa. Se asezoneaza cu sare, piper si boia de ardei dulce. Se mai adauga apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert cca. 30 minute. Intre timp castravetii se taie marunt si se dau intr/un clocot. Ciupercile daca sunt proaspete se curata si se dau intr/un clocot. Se strecoara castravetii si ciupercule si se pun in amestecul de carne. Se mai lasa sa fiarba impreuna cca. 10 minute. La final se desface faina cu un pic de apa rece sau lapte si se toarna peste mancarica.

Se mai da un clocot si e gata. Se serveste cu cartofi piure, orez, paste sau simplu cu paine.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi si ceapa rosie!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de castraveti acri si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tochitură