Cartofii se curata si se spala dupa care se taie pe jumate si apoi rondele. Ceapa se curata si se spala dupa care se toaca. Morcovul se spala si se da pe razatoarea mare.
Se pun intr-un vas termorezistent 3 linguri de ulei peste care se adauga un rand de cartofi, unul de ceapa, unul de morcov, piper, foi dafin, apoi iar unul de cartofi, unul de morcov, unul de ceapa ...ultimul fiind de cartofi. Bulionul se desface cu o cana de apa. Peste cartofi se pune orezul spalat si apoi se adauga bulionul. La final se aduga secretul gustului si se acopera cu apa.
Se da la cuptor la foc potrivit la inceput acoperit ca sa fiarba inabusit, iar apoi se lasa descoperit pentru a scadea apa. Dupa ce se scoate de la cuptor se presara cu patrunjel verde (eu nu am avut patrunjel dar am pus marar care este la fel de bun). Se serveste cald sau rece, dupa preferinta, sau cu gogosari in otet!
Pofta buna!