Aceasta este varianta mea (cu ce am gasit prin casa) a celebrelor pachetele chinezesti
Incinge intr-o tigaie mare uleiul de porumb si caleste la foc mare si amestecand mereu: ardeiul, morcovul, mugurii de fasole, salata. Cand sunt toate inmuiate adauga orezul, sosul de stridii si soia, amesteca putin si pune la racit amestecul.
Cand s-a racit, inmoaie hartiile de orez ca aici , pune cate o lingura de umplutura in mijloc si ruleaza pachetelele. Pune-le pe un platou, cu grija sa nu se atinga unul de altul, pentru ca se lipesc.
Pune uleiul de palmier sa se incalzeasca bine, intr-o tigaie sau cratita inalta. Prajeste pachetelele pe ambele parti, cate unul sau doua deodata. Daca pui mai multe se vor lipi unul de celalalt. Scoate pachetelele pe hartie absorbanta.
Amesteca bine ingredientele sosului. Serveste pachetelele stropite cu sos.
1
Eu am cumparat mugurii de fasole de la Cora, iar hartia de orez de la magazinul Ki Life
2
daca nu ai hartie de orez, poti folosi foi de placinta
3
in reteta originala se pun taietei subtiri de orez, nu orez