Asta este una dintre reţetele mamei, se prepară destul de repede şi simplu şi este printre preferatele mele, încă de când eram copil. Cu toate astea, nu ştiu de ce, eu nu o fac prea des, în toamna asta e prima dată când o fac.
Am copt ardeii, iar până s-au răcit, am tăiat ceapa şi roşiile. Apoi am pus la călit în puţin ulei ceapa, cât să devină transparentă. Am adăugat roşiile şi am lăsat să fiarbă la foc potrivit. În acest timp am curăţar ardeii de coajă şi de cotoare şi i-am rupt în fâşii. Când erau roşiile aproape fierte, am adăugat ardeii şi am mai lăsat puţin pe foc, pentru a se întrepătrunde aromele. După ce am stins focul am presărat din abundenţă pătrunjel verde tocat fin şi am lăsat să se răcorească puţin, apoi am diluat smântâna cu sos din oală şi am adăugat-o peste mâncare.