Că îmi plac foarte mult legumele caramelizate, am mai declarat, iar în combinație cu piept de pui și sos de soia a ieșit un preparat de notă maximă, după cum au apreciat cei care l-au savurat.
Curățăm legumele și le tăiem julien sau în bastonașe cât de cât de aceeași mărime, să dea bine în farfurie.
Jumătate din dovlecel îl tăiem în bastonașe, iar jumătate îl dăm pe răzătoare, pentru a îngroșa sosul.
La fel și pieptul de pui, îl tăiem în fâșii.
Usturoiul îl curățăm și îl dăm pe răzătoare.
Pieptul de pui îl asezonăm cu puțină sare și piper și îl tragem la tigaie în uleiul încins, până se rumenește ușor.
Într-o tigaie punem untul la topit și adăugăm mai întâi ceapa cu rădăcinoasele, iar când acestea se pătrund ușor adăugăm ardeii și bastonașele de dovlecel.
Amestecăm ușor legumele, 3-4 minute, apoi adăugăm zahărul și din nou amestecăm așa încât toate să prindă acel gust dulceag-amărui, de caramelizat.
Le stropim cu puțin oțet balsamic, apoi le adăugăm peste pieptul de pui.
Adăugăm și dovlecelul ras și 2 căței de usturoi răzuiți, puțin cimbru și amestecăm bine ingredientele, iar peste 3-4 minute, adăugăm pasta de roșii și sosul de soia.
Sosul de soia îl adăugăm treptat, gustând mâncarea și având grijă să nu iasă prea sărată.
Avem grijă de la început să presărăm peste pieptul de pui doar puțină sare, iar peste legume nu e nevoie să presărăm deloc sare.
Mai lăsăm mâncarea pe foc, sub capac, aproximativ 5-6 minute, nu mai mult, pentru ca legumele să nu devină prea moi, trebuie să rămână ușor al dente.
Între timp preparăm și pastele după metoda clasică și le servim cu acest delicios piept de pui cu legume caramelizate și sos de soia, presărat cu pătrunjel verde, tocat mărunt.
Nouă ne-a plăcut, sper să vă placă și vouă!