Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia

de Merisor in Mancaruri de legume, 18 Ian 2019 | 5674 vizualizari

 

Că îmi plac foarte mult legumele caramelizate, am mai declarat, iar în combinație cu piept de pui și sos de soia a ieșit un preparat de notă maximă, după cum au apreciat cei care l-au savurat.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 2 cepe roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 ardei gras, verde
  • 1 dovlecel
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 100 ml ulei
  • 100 g unt
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • 100 ml sos de soia
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • pătrunjel verde
  • 250 g spaghete fără gluten
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia:

Curățăm legumele și le tăiem julien sau în bastonașe cât de cât de aceeași mărime, să dea bine în farfurie.

Jumătate din dovlecel îl tăiem în bastonașe, iar jumătate îl dăm pe răzătoare, pentru a îngroșa sosul.

La fel și pieptul de pui, îl tăiem în fâșii.

Usturoiul îl curățăm și îl dăm pe răzătoare.

Pieptul de pui îl asezonăm cu puțină sare și piper și îl tragem la tigaie în uleiul încins, până se rumenește ușor.

Într-o tigaie punem untul la topit și adăugăm mai întâi ceapa cu rădăcinoasele, iar când acestea se pătrund ușor adăugăm ardeii și bastonașele de dovlecel.

Amestecăm ușor legumele, 3-4 minute, apoi adăugăm zahărul și din nou amestecăm așa încât toate să prindă acel gust dulceag-amărui, de caramelizat.

Le stropim cu puțin oțet balsamic, apoi le adăugăm peste pieptul de pui.

Adăugăm și dovlecelul ras și 2 căței de usturoi răzuiți, puțin cimbru și amestecăm bine ingredientele, iar peste 3-4 minute, adăugăm pasta de roșii și sosul de soia.

Sosul de soia îl adăugăm treptat, gustând mâncarea și având grijă să nu iasă prea sărată.

Avem grijă de la început să presărăm peste pieptul de pui doar puțină sare, iar peste legume nu e nevoie să presărăm deloc sare.

Mai lăsăm mâncarea pe foc, sub capac, aproximativ 5-6 minute, nu mai mult, pentru ca legumele să nu devină prea moi, trebuie să rămână ușor al dente.

Între timp preparăm și pastele după metoda clasică și le servim cu acest delicios piept de pui cu legume caramelizate și sos de soia, presărat cu pătrunjel verde, tocat mărunt.

Nouă ne-a plăcut, sper să vă placă și vouă!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume soté la tigaie