Pentru ca nu am mai pus-o demult la treaba pe draga mea Cocotte,azi i-am dat de lucru.E ea putin accidentata de cand i-am scapat capacul pe gresie,facandu-mi praf 3 placi,dar nu mai bag in seama toate cele.Vreau sa va spun ca e super buna,se gateste la foc mic,mic si se fac toate foarte repede.
Carnea se taie cuburi marisoare si se pune la calit in cateva ling.de ulei,cu capacul pus,la foc mic.
Cand scade zeama se pune ceapa,ardeiul si ciupercile taiate mai mare.Se amesteca si se lasa la fiert,cu capacul pus.Nu trebuie sa adaugati apa deoarece lasa ciupercile destula zeama.
Rosiile se cresteaza in partea opusa celei cu codita si se rad(in felul acesta ramane numai coaja).
Cand carnea e fiarta se adauga rosiile la mancare,se pune sare,piper si usturoiul pudra.(daca sosul a scazut mult se poate adauga putina apa,dar neaparat fierbinte)
Se mai lasa 5 min.sa fiarba dupa care se adauga amidonul desfacut in putina apa.
Mai lasam pe foc cca.5 min amestecand pe fundul cratitei sa nu se prinda.
Se serveste cu mamaliguta,piure,orez.
Noi pe langa am avut si niste rondele de ceapa,pane
Rondelele de ceapa le gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/rondele-de-ceapa-pane-20974.html
Pofta maxima!!!!
1
ciupercile le taiati cu codita cu tot,in lung