Mamaliguta in straturi cu branza si smantana

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 5 Aug 2011 | 4398 vizualizari

 

O ador.....

 

INGREDIENTE

 

  • faina de malai
  • sare
  • apa
  • branza (eu am avut branza facuta in casa, cu chimen)sau cascaval
  • smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi cu branza si smantana:

Se pune apa la fiert cu sare. Cand fierbe, se adauga faina in ploaie,amestecand bine cu telul. Faina puneti atat cat doriti sa fie de consistenta mamaliga. Mie imi place moale. Cand e fiarta, o sa observati ca incepe sa se desprinda de marginile oalei.
Intr-o farfurie adanca sau platou, puneti smantana, apoi branza si acoperiti cu un strat de mamaliga. Puneti din nou smantana, branza si mamaliga. Ultimul strat trebuie sa fie de smantana+branza.
Eu fac un platou mare, din care se serveste toata lumea, punandu-si cat vrea in propria farfurie.
Datorita branzei mele cu chimen, mamaliguta a fost de-a dreptul geniala. A avut un gust super!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca din creier