Ce ziceti de o mamaliguta cu branza, ciuperci si ceapa verde?
Prepara intai mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare si cand apa clocoteste adauga faina in ploaie.
Amesteca pana mamaliga se desprinde de lingura de lemn.
Toarna mamaliguta intr-o tava mica de portelan pe care o poti pune la cuptor si niveleaza. Mamaliga va arata ca un blat de tarta.
Spala bine ciupercile si taie-le in felii subtiri.
Pune o tigaie pe foc, toarna 1 lingura ulei de masline si pune ciupercile la sotat, condimentate simplu cu sare si piper. Nu le lasa mai mult de 2 minute, caci ciupercile, feliate fiind, se prepara rapid.
Peste mamaliga adauga ciupercile si branza de burduf rasa. Pune si putin din zeama pe care si-au lasat-o ciupercile.
Da tava la cuptor pentru 15 minute, sau pana branza se topeste.
Toaca marunt firul de ceapa verde, presara ceapa peste mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci si serveste cu mare pofta!