Bunicului meu ii placea mamaliga in acest fel pregatita, iar eu nu am mai mancat din copilarie, deci de o buna bucata de vreme. Intr-o seara m-a prins cheful, si pentru ca se potirveste si la postul care, pentru mine, a si inceput de saptamana trecuta, am pregatit-o.
Am pregatit o mamaliga nu prea moale preasarand in apa sarata ce clocotea 300 de grame de malai, si mestecand continuu 20 de minute. Am lasat mamaliga sa se raceasca un pic, timp in care am curatat cepele, le-am taiat felii si le-am calit cu grija sa capete o culoare aurie fara sa se arda, in 3 linguri de ulei. la sfarsit anm sarat un pic si am amestecat boiaua. Am uns cu un pic de ulei o forma de sticla Pyrex, am pus un strat de mamaliga, apoi ceapa, si iar mamaliga si ceapa, ultimul strat fiind de mamaliga.
Am uns suprafata cu un pic din uleiul cu boia in care am prajit ceapa. Daca vreti puteti sa faceti doua mici adancituri sa sa sa spargeti doua oua la suprafata mamaligii. eu nu am facut. Am lasat la cuptor aproape o ora, pana a facut o crusta frumoasa , am scos-o si am portionat-o dupa ce s-a racit nitel. Mie mi-a placut cel mai mult a doua zi, rece.