Arancini sunt celebrele chiftelute siciliene de orez.
În Sicilia, arancini sunt o mâncare tradițională pentru sărbătoarea de Santa Lucia pe 13 decembrie, când pâinea și pastele nu sunt mâncate. Acest lucru comemorează sosirea unei nave de aprovizionare cu cereale în ziua de Santa Lucia în 1646, ameliorând o foamete severă in timpul ocupatiei arabe .
Eu am gasit inspiratie in ele si am preparat din orez rece un minunat aperitiv. Am pus ca umplutura bucatele de surimi pentru ca a fost dezlegare la peste.
Am folosit ingredientele ce le-am avut la indemana. Am inlocuit pesmetul cu faina de malai.
Mai multe informatii gasiti aici :https://en.wikipedia.org/wiki/Arancini
Imi asum ,,maternitatea "acestei retete :D
Pofta buna !!!
1
Puteti praji arancini in baie de ulei. Eu am ales coacerea pentru o preparare mai sanatoasa.
2
Folositi ce umplutura de peste sau carne doriti.
3
Sunt deliciosi chiar fara umplutura -de post.
4
Folositi surimi de calitate, cititi eticheta. Sa aiba continut cat mai mare in carne de peste.