Pentru peştele marinat:
Pentru garnitura de cartofi:
Preparare peşte:
Se face un sos amestecând următoarele ingrediente: zeama de la o lămâie, o lingură pastă de soia, câteva fire de mărar tocate mărunt, sare, pastă de chilli. Cu acest sos vom marina peştele. Ungem bine peştele cu acest sos iar restul îl turnăm deasupra, acoperim cu folie alimentară vasul în care este peştele şi apoi dăm la frigider preţ de o oră.
După ce a stat la marinat, luăm peştele şi-l dăm prin următoarele ingrediente(exact în ordinea scrisă): făină, ou bătut şi apoi pesmet. Se pune o tigaie cu ulei la încins iar în uleiul foarte bine încins vom prăji peştele marinat. Se scoate pe un şervet la scurs.
Pe o farfurie punem cartofii tăiaţi cubuleţe, turnăm puţin ulei, sare, piper şi presărăm pătrunjel. Lângă cartofi vom aşeza peştele pane.
Peştele se serveşte cu zeamă de lămâie şiun vin alb bun.
Poftă bună!
1
cantităţile sunt în funcţie de ce peşte cumpăraţi şi cât vreţi să mâncaţi