"Cand ne simitim infranti si slabi, tot ceea ce trebuie sa facem este sa asteptam. Primavara se va intoarce, zapezile iernii se vor topi, iar apa lor ne va furniza o noua energie." PAULO COELHO, Aleph
BINE AI VENIT DOAMNA PRIMAVARA. In sfarsit...Anul acesta parea ca nu vei mai ajunge printre noi. Credeam ca ne-ai abandonat. Si iti marturisesc ceva: MIE mi-ai lipsit enorm. Mi-a lipsit soarele, mi-a lipsit culoarea, mi-a lipsit mirosul de iarba proaspata, huruitul puternic si apasator a secerilor electrice, zambetul copiilor, mi-au lipsit parcururille de joaca pline de copii, terasele barurilor neincapatoare la ora aperitivului, cozile in fata gelateriilor, buna dispozitie, speranta, optimismul, ohhh Doamne, cat mi-a lipsit viata... le file davanti alle gelaterie, la gioia, la speranza, l'ottimismo, oh Dio ma quanto mi è mancata la vita...
Acum ca este aici o vreau aproape de mine, vreau sa o imbrac, vreau sa o mananc, o vreau in casa mea, o vreau pe masa mea, o vreau in patul meu. Ramai aici primavara!!!
Punem la fiert apa pentru paste.
Intre timp calim putin intr-o tigaie catelul de usturoi intreg impreuna cu baconul. Spalam cu grija sparanghelul. Eliminam partea finala, lemnoasa a tulpinii. Taiem varfurile pe care le lasam intregi si tocam tulpinile sub forma de disuri. Usturoiul, odata calit il eliminam si adaugam sparanghelul. Il calim pt cateva minute si adaugam cate un polonic din apa in care fierbem pastele. Lasam totul pe foc cateva minute. Cand vedem ca sparanghelul este aproape gata mai punem un polonic de apa, adaugam urda si amestecam pt a forma o crema. Adaugam linguinele pe care le-am fiert in apa sarata.
Si iata: mancarea noastra de primavara. Iti da energie doar privind-o.