Mai intai punem ardeii la copt, ii curatam si-i taiem fasii.
Punem o oala mare la fiert cu apa,cam 4l...100 g paste la 1 l de apa.
Cand da in clocot pune o lg de sare si putin ulei sa nu se prinda pastele de fund, punem spaghetele intregi si lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-o cratita caramelizam frumos ceapa, apoi adaugam rosiile din conserva, taiate marunt, firul de telina si o canita de apa, saram dupa gust si lasam sa dea cateva clocote.
Taiem dovlecelul cubulete si-l adaugam la sos. in functie de cat sos vrem , adaugam apa de la paste.
La sfarsit adaugam ardeii, amestecam bine, punem oregano si busuioc, piperam putin si mai lasam doua trei clocote, la foc mic.
Luam de pe foc, adaugam patrunjel verde tocat si portionam si servim cu pofta, si eventual cu un pahar de vin alb, demisec.