Pentru azi,va invit la o portie de legume umplute;eu asa procedez vara
Intr-un castron amestecam bine carnea tocata cu ceapa tocata marunt,mararul si patrunjel de asemenea,sare,piper,putin cimbru uscat,orezul spalat,2linguri de bulion si 1lingurita zahar;
dupa ce omogenizam compozitia lasam sa se odihneasca;
in acest timp de la ardeiii spalati eliminam cotoarele, la dovleceiii de asemenea spalati taiem un capac si scobim cu grija mijlocul,la fel procedam si cu 2-3rosii mai tari iar frunza de vita o oparim;
intr-un vas punem cateva fire de leustean,acoperim cu rosii taiate marunt apoi legumele umplute cu carne,acoperim cu rondele de rosie,printre legume punem sarmalute,rasturnam uleiul,sucul de rosii,daca e nevoie si 1cana cu apa sau bors,rosiile care au ramas taiate marunt impreuna cu miezul scos,acoperim cu frunze de vita,deasupra punem o farfurie si dam vasul la cuptor la foc mic pentru 1h,timp in care mai scoatem vasul,verificam gustul si daca mai trebuie sos.
Servim legumele cu smantana si cum altfel decat cu mamaliguta(optional)
1
pentru sarmalute sau legume umplute reusite,nu puneti orez mult,umplutura va fi tare
2
de asemenea la sarmalute nu e nevoie de oua