Musaca cu sos bechamel

de -Licurici- in Mancaruri cu carne, 19 Feb 2018 | 10636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piure de cartofi (cartofi, unt, lapte, sare);
  • 500 g carne tocata;
  • 1 ceapa;
  • 350 g rosii pasate;
  • 100 ml vin roze;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper.
  • sos bechamel:
  • 50 g unt,
  • 1 lingura cu varf de faina,
  • 300 ml lapte fierbinte,
  • 2 oua,
  • 150 g branza cheddar,
  • sare si piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu sos bechamel:

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.

Cand se inmoaie, se adauga carnea tocata, se lasa cateva minute, apoi se pun rosiile, vinul, cimbru, sare si piper.

Se lasa sa fiarba 40-45min, amestecand din cand in cand.

Pentru sosul bechamel, se topeste untul la foc mic, apoi se pune faina, amestecand continuu. Se adauga laptele fierbinte, putin cate putin, ouale batute, sare si piper. Se lasa 1 min pe foc, amestecand continuu. Se opreste focul, apoi se adauga branza rasa, amestecand bine pana se topeste.

Intr-un vas termorezistent se pune jumatate din piure, compozitia cu carne, restul de piure, iar pe deasupra se toarna sosul bechamel.

 

Se da vasul la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 min, sau pana se rumeneste pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale la cuptor