Aș servi la orice masă din zi aceste Legume la grill cu sos de brânzeturi și crutoane aromate, așa de mult îmi plac!
Spălăm dovleceii și vânăta, ceapa o curățăm, apoi le feliem pe toate, în rondele de aproximativ 5-6 mm grosime.
Presărăm sare peste vinete și dovlecei, și le lăsăm câteva minute să elimine din suc, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante.
Curățăm ardeii și îi tăiem în patru părți, apoi fiecare parte o tăiem pe jumătate, să fie cât de cât de mărimea rondelelor de dovlecei.
Încingem grillul, așezăm legumele pe el, câte încap și le lăsăm aproximativ 1 minut pe fiecare parte, până se rumenesc ușor, dar urmărim să nu se pătrundă prea mult.
Pentru sos, punem untul și uleiul la încins și călim ceapa împreună cu ciupercile bine scurse.
Adăugăm și un cățel de usturoi răzuit, pentru un plus de gust, apoi le trecem prin blender.
Aducem smântâna la punctul de fierbere, apoi desfacem brânzeturile în ea, omogenizând bine compoziția și adăugăm ciupercile și ceapa trecute prin blender.
Punem din nou vasul la foc mic și asezonăm sosul cu sare, piper și nucșoară, după gust, precum și cu frunze proaspete de busuioc, rupte mărunt și usturoi răzuit.
Lăsăm sosul să fiarbă pentru un clocot maxim două, nu mai mult.
Servim aceste legume la grill cu sos de brânzeturi și crutoane aromate, atât calde, cât și reci, sunt bune în ambele variante.