Lecso (Ratatouille)

de Sidy in Conserve, 22 Aug 2011 | 9136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg ardei gras
  • 1,5 kg rosii
  • 700 g ceapa
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lecso (Ratatouille):

Se spala legumele si se taie fasii subtiri ardeii si rosiile iar ceapa se taie solzisori.

Se pune uleiul intr-o cratita la incalzit si adaugam ceapa si ardeii , lasam sa se calesca cam 15 minute, apoi adaugam rosiile care vor lasa destul de multa zeama. Lasam sa fiarba bine legumele si sa scada sosul, adaugam sarea si piperul si amestecam din cand in cand, lasandu-le la foc mic.

Cand legumele sunt bine fierte si sosul a scazut punem lecsoul in borcane, avand grija sa nu ramana goluri de aer.

Capsam borcanele si le punem in pat cald , acoperite cu paturi pina a doua zi cand se racesc si se pot pune in camara, pentru iarna.

TIPS-URI

1

Lecsoul se poate servi asa cum este sau amestecat cu cateva oua batute bine si rasturnate peste el sau cu pilaf de orez fiert, langa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lecso (Ratatouille)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta