O gustarica , care se prepara intr-un timp foarte scurt-15 minute, care isi pastreaza max toate vitaminele si este destul de delicoasa, alaturi de o bucatica de carne fripta la gratar sau niste cartofi copti la cuptor.Este o combinatie reusita a gustului carnii cu acesti ardei dulci, acrisori.
Se incalzeste o tigaie cu diametrul mai mic cu ulei. Ardeii se spala si se curata de seminte. Se taie in felii mai mari si mai late. Ceapa se curata si se taie cuburele maricele.
Cand s-a incins uleiul se adauga bucati de ardei fara seminte si se prajesc pe o parte si alta timp de 3-4 minute . Se prajesc toate bucatile de ardei si se scot intr-un vas aparte. . Ardeii nu sunt prajiti de-a binelea. Sunt tarisori. In acest ulei se adauga ceapa si se prajeste 3-4 minute,se adauga pasta de rosii amestecata cu zaharul in ceapa. Peste 2 minute se adauga 60-80 ml de apa calduta, sarea si se mai fierbe inca 2-3 minute.
Toata aceasta prajeala cu ceapa se toarna peste ardeii prajiti putin. Se adauga o lingura de otet , mararul taiat marunt si totul se amesteca. Se poate servi la masa atat calda, cat si in stare rece.
Sa vedeti a doua zi cat este de gustoasa ....