Lebar de casa

de violeta30 in Mezel de casa, 25 Dec 2014 | 7259 vizualizari

 

Am incercat pentru prima data aceasta reteta. As aduce o imbunatatire data viitoare, as da la robot intreaga compozitie pentru a deveni mai fina.

 

INGREDIENTE

  • un ficat de porc (cam 1, 5 kg)
  • 4 rinichi de porc
  • 700 g carne impanata de porc
  • o bucata de gusa de porc afumata (400 g)
  • condimente
  • 2 cepe mari
  • supa de carne, cam 500 ml
  • sare
  • 100 ml ulei pentru calit ceapa
  • in jur de 2 m de mate de carnati.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebar de casa:

Se pune ficatul la fiert in apa clocotita, cam 15 minute. Carnea se fierbe separat cu putina sare, rinichii la fel. Rinichii nu se fierb mai mult de 15 minute. Carnea trebuie lasata pana intra furculita in ea.

Intre timp curatam ceapa, o spalam si o calim in 100 ml ulei si putina apa, dupa care o lasam la racit.

Dupa ce au fiert organele (aveti grija ca ficatul face multa spuma, eu am schimbat apa de vreo doua ori, era cam plina de spuma si sange inchegat) le lasam sa se raceasca. Supa de la carne o lasam sa se limpezeasca si o punem intr-un vas. 

Dam carnea, ficatul, rinichii si ceapa prin masina de tocat, la fel si gusa de porc afumata (soriciul il fasonam si il dam deoparte, nu se foloseste la lebar). Le trecem inca o data prin sita mica a masinii de tocat pentru a deveni mai fina. As sugera sa fie data prin robot, iese mai fina. Se potriveste amestecul de sare si condimente, se adauga si supa si se framanta bine si apoi se umple matele cu acest amestec.

Se pun matele umplute la fiert in apa rece, dar inainte legati-le la capete ca sa nu iasa compozitia afara si se inteapa din loc in loc cu acul pentru a nu plezni la fiert. Se tin in jur de 45-55 minute. Se lasa la racit in zeama, apoi se scurg si se pun la presat sub cateva greutati.

Se serveste cu mare pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebar de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

26.12.2014, 21:16

Fain!

Panacris 1

27.12.2014, 09:44

Bună varianta ta! Încearcă data viitoare să călești ceapa în grăsime de porc, adică osânză Iar la servire, părjeșete un pic, fără grăsime și servește cald cu hrean ras

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 10:27

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lebar