la noi se mai spune hurca
Orezul se spala si se scurge bine
Intr-o oala se pune apa si cand incepe sa fiarba adaugam orezul si il lasam sa fiarba cca 5 minute. Il scurgem de apa si lasam sa se raceasca
Fierbem ficatul si plamanii, sangele il fierbem cu putina sare dupa care il lasam sa se raceasca.
Pasalaul il spalam bine si il scurgem bine de apa
Intr-o cratita calim ceapa tocata marunt, adaugam peste orez, adaugam ficatul si plamanii taiate marunt, sangele, pasalaul, piper, condimente, cimbru, sare si amestecam bine.
Umplem matele de porc (spalate bine) si le legam la capete
Punem apa intr-o oala cu foi de dafin, crengute de cimbru si cand incepe sa fiarba adaugam hurca si lasam sa fiarba la foc mic,cand incep sa se umfle le intepam cu acul.
Noua ne plac foarte mult pe gratar